Ummi sukaaa makan mee...


Salam,..

Lunch hari ni rasa cam tak mau la makan nasi....Rasa cam cemuih makan nasi hari2...lps tu nak pikiaq plak nak masak menu apa...Kalau tak kena menu,..anak2 tak mau makan....Ummi ingat Ummi nak masak yg simple2 dah la...yg boleh makan sekali ja..Ummi ngan En Hubby ni mmg minat ngan mee..tambah2 Ummi ni ..ltk ja menu mee apa pun...mmg tak tahan la...tak tahan nak makan...Antara mee ngan koew teow,..Ummi suka bangat ngan mee...Masak la pa pun memang sedap.Semalam,..Ummi ada belek la satu blog chef ni...Chef Hanieliza..macam2 menu chef ni post dlm blog dia.Jadi tak salah la Ummi ambik peluang menerai salah satu resepi dia...Belek punya belek..Ummi ingat nak try buat Mee Jawa..Ummi tak pernah la buat Mee Jawa ni..Nama pernah dengaq tapi tak pernah rasa ngan buat...Ingat buat dia mcm buat Mee kuah...rupa2nya berbeza...Ni kira 1st try Ummi la yek...Buat Puan Rozita yg Ummi kasi mee tadi kalau tak sedap jangan marah ya...


Inilah rupa Mee Jawa hasil air tangan Ummi..Nampak sedap tak???En Hubby makan,..dia kata ok ja...kira ok lah kan..lain kali Ummi buat,..Ummi improvekan lagi apa yg patut...



Nak ke resepi ni???Resepi ni boleh la ambik kat blog ni :http://hanieliza.blogspot.com.
Tq la buat Chef Hanieliza sebab kongsi resepi ngan kami semua.Lain kali Ummi nak try resepi yg lain plak...Buat sahabat2 Ummi try la resepi ni...tak nyesallah bagi yg mmg fan gila ngan mee.

Comments

Popular posts from this blog

Kerabu sardin pembuka selera..

Homemade mulberry kordial...

Petang tadi pekena pengat pisang..