Mari membaca....



Salam,..

Ni nak cerita la pasal hobi Ummi....Selain drpd gardening and cooking...,Ummi suka sgt baca buku....tak kira lah buku apa pun...ilmiah,..cinta...komik..dan mcm2 lagilah...salah satu drpdnya adalah majalah...Ummi ni suka membaca sebenaqnya dr zaman sekolah2 lagi...Memang layan sunggoh Ummi ngan novel2...Lepas tu bila dah mula meningkat umoq suka plak langgan majalah. Kebanyakan majalah yg Ummi suka baca adalah dr majalah terbitan karangkraf...
Nak tau dak Ummi ni dah mula jadi ketagih beli ngan baca majalah ni start dr tahun 1998 lagi ...Emm masa tu Ummi anak dare la lagi....Jgn heran ya,..Ummi masih lagi dok simpan majalah 2 tu....Bayangkanlah...byk la jugak...Tak la kesemua majalah terbitan karangkraf ni Ummi langgan tiap2 bulan...tapi ada gak yg Ummi langgan tiap2 bulan...Majalah Keluarga....Majalah ni mmg wajib Ummi beli tiap2 bulan...


Tu dia koleksi2 Ummi...ni pun Ummi tak capture semua...Locatian buku ni pun everywhere kat rumah Ummi..


Ummi ni memang giler sangat ngan majalah..tak kira lah jenis apa pun...bukan apa...selain nak baca isinya..Ummi suka belek gambaq2nya...tambah2 yg ada fesyen2..makan2..dll lah...
Baru2 ni Ummi ada lah nak susun balik majalah Ummi sebab rasa cam dah tak muat dah rak Ummi...jadi Ummi adalah asingkan majalah2 yg Ummi rasa dah lama sangat dah...rasa2 cam nak pi jual la majalah2 ni...Ummi pun tanyalah kat Mak Ummi...kalau jual ok dak...Mak Ummi kata sayang tuuu....Pikiaq punya pikiaq...tak jadilah nak jual...biaq pi la ngan majalah tu...nanti boleh gak jadi rujukan...ilmu tu....



Ni lah jenis2 majalah yg Ummi suka baca..


Saja Ummi letak pic majalah ni satu persatu...saja nak bagi semua layannn

Comments

  1. akak, carik majalah masakan THE COOK. Majalah tue banyak artikel saya.. :)

    actually, saya ni penulis..

    ReplyDelete
  2. oh ya ka hapiz....nanti nak kena carik jugak la majalah tu,,,mahal ke tak ye???

    ReplyDelete
  3. wah....banyaknya....cam libary plak.....
    Dedulu saya pun ada mini libary....suka beli baca dan simpan segala buku2 novel2 majalah2 komik2 surat khabar....tapi itu dulu.....sekang beli surat khabar pun tak...kalau beli majalah pun semua yang berkaitan dengan resepi2 sahaja....
    Sekarang ni takder buku untuk diri sendiri....tapi banyak beli buku untuk anak2....anak2 pun dah mula minat membaca dan kalau keluar mesti mintak belikan buku.....diorang pulak sibuk nak buat koleksi buku...

    Hahahaha panjang betul komen.....

    ReplyDelete
  4. dila:ok le tu anak2 suka membaca...anak2 ummi pun suka beli story book tp bab baca tu kurang skit...beli mau bila time baca liat,....ummi mmg cadang nak buat mini library...jd bila sesapa yg mai umah ummi boleh la layann baca buku kan,...
    hapiz: oh murah ja...nanti ummi boleh beli la...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Petang tadi pekena pengat pisang..

Homemade mulberry kordial...

Kerabu sardin pembuka selera..