Malas masak sedunia....


Salam,...

Hari ni Ummi rasa malas la nak masak...tapi Ummi kena masak gak...kalau tak masak nanti En.hubby ngan anak2 nak makan apa..Sebenaqnya bukan apa ...Ummi ni malas la nak pi market...malas nak tukaq baju la...malas nak start enjin keta la...malas segalanyalah...tambah kalau Ummi nak pi market..sudah pasti lah Damia nak ikut sama...Tu yg tak boleh tahan tu..sebab Damia bila sampai kat kedai ja...macam2 benda nanti dia nak angkut...Kadang2 beli tu..tak makan pun..seronok2 nak beli...Kalau tak beli nanti menjerit kat kedai tu plak...lagi tak tahan telinga...
Tapi kalau tak bawak Damia pun tak boleh ...nak tinggal kat sapa...takkan Ummi nak tinggal dia sorang2....uuhhhh...tak sanggupppp...



ni lah Damia mulut mak nenek...ngan popeyenya....kalau nak tau damia ni suka sangat heret bear2 dia kemana saja nak pi...tak kiralah kalau Ummi masuk supermarket pun...Utk pengetahuan semua Damia ni ada byk sesangat koleksi bear2 dia....tu yg tak heran nak bawa yg mana satu pun..



Menu lunch Ummi utk hari ni...


Balik bab masak ni...emmm Ummi punya la pikiaq nak masak apa ekk kalau tak yah pi market...Last2 Ummi selongkaq apa yg ada dlm peti ais...kot2 boleh la masak apa yg patut..Nasib baik teloq ada lagi...sayur belen yg 2 hari lepas pun ada lagi...ohh..ya..ketam yg adik ipaq bagi pun ada lagi..Apa lagi syok tak terkatalah Ummi sebab tak yah pi kedai...ye..ye...
Dengan ada semua tu...Ummi masak lah teloq goreng masak sos,sayoq campoq goreng sos tiram,ketam rebus dan utk membuka selera lagi..Ummi gooorenggg ikan kering bawang...Perghhh...loga den...jadi gak menu lunch utk hari ni...Tu pun dah dikira..cukup dah tu...Kenyanggg nanti anak2 Ummi.
Uuwaa...lepas dah sudah utk hari ni...esok nak masak apa plak....?????tensen...tensen...


Comments

  1. amboi kak ummi..malas2 pun banyak lauk tu.huhu.kite ni tak masak lagi.petang baru nak masak.hehe

    ReplyDelete
  2. itulah pasal. dalam malas-malas tue banyak jugak tue..

    ReplyDelete
  3. sedapnya...ketam tu nampak gayanya banyak isi..feberet tu...
    kalau dekat senang nak beli kat kak as...

    ReplyDelete
  4. farhana:tu lauk malas namanya...
    hapiz:emm tak sangka plak byk...tp cukup lengkap khasiatnya kan...
    azira: kalu teringin habaq ja...nanti kak as boleh pos kan..hehehe...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Petang tadi pekena pengat pisang..

Homemade mulberry kordial...

Kerabu sardin pembuka selera..