Posts

Showing posts from November, 2010

Spaghetti Cacamarba hidangan buat anak anak...

Image
Salam blog buat semua...
Bersua kembalii...kembalii...Makan apa lunch tadi?????Hari ni Ummi buat menu spesel buat anak2 Ummi...Menu malassss....simple dan senang...Almaklumlah ye..semua..kan sekarang ni school holidays ,..jadi anak2 mmg dok ada kat umah la...Hari2 memikiorkan nak masak apa buat anak2...Kekadang tu masak..tp tak dimakan pun oleh anak2...Kalau sesapa yg dok kat tempat Ummi mesti rasa boring nak masak..kan...Itu pun ,..nasib baik En.Hubby makan jugak....tp time dinner ajalah..ermmmm...sedihkan...Masak byk2 tp tak habis....membazir aja...Anak2 hanya tau layan makan roti aja...roti...roti..roti...muak lah....Sebenaqnya anak2 Ummi ni seronok sebab holiday..tak yah pi sekolah...boleh maaaiinn aja...tu yg makan pun tak berapa kisah sgt.... Hari ni Ummi buat spaghetti cacamarba .....ermm makan la plak...yalah...menu yg mereka suka...Jenuhlah Ummi ,..kalau hari2 nak buat menu yg anak2 suka...sebab menu yg mereka suka ni...ada gak yg payah dan lambat nak disediakan...tp insyaAllah…

Homemade mulberry kordial...

Image
Salam semua.... Bersiaran lagi Ummi kali ni...ntahlah..rasanya dah amat lama tak mengupdate blog yg tak seberapa ni...Lazy dtg hari2...tu sebabnya blog kesayangan Ummi ni tak diambil tahu... Sebenarnya,..byk entry yg nak Ummi masukkan ke dlm blog ni...tp ntah.la..baloq(malas) sunggoh Ummi ni.... Hari ni ada cerita baru....ingat tak lagi ngan pokok mulberry Ummi...Ya..yg Ummi tanam belakang umah Ummi tu..Ermm...sekarang ni pokok ni berbuah lebat sekali...sejak2 Ummi rajin tersangat mencantasnya....Kalau rasa2 tak ingat dan tak pernah baca entry tu...Silalah klik di sini.... Ummi petik buah2 mulberry yg dah masak ranum....banyaknye....hehehe..sukanya Ummi..Hari tu Ummi bikin jeruk ngan buah ni...tp kali ni Ummi try buat kordialnya plak....Then boleh la bancuh ngan air dan taruk plak ais...Ermmmm sedapnya....cam minum jus rosselle la plak...Kalau nak tau....ushar la kat bawah ni ye....

Inilah pokok mulberry Ummi yg tgh lebat buahnya..

Inilah hasil kutipan yg kali kedua....banyak kan....

Rupa bu…