Islamic Widget

Followers

copy la..

Create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Thursday, February 2, 2012

Thanks again to Pn .Rozita.

Assalam,...

Thanks again buat Pn Rozita,...neighbour sebelah umah ummi....ermmm apalagi masih menempah kuih daripada ummi.
Kali ni Pn.Ita  tempah 100 biji apom beras..yg dibawanya sebagai bekal utk bercuti baru2 ni...So bg yg suka makan apom yg camgini...mehlah tempah kat ummi...100 biji tak mahal,..ummi ambik dlm harga RM 36 sahaja....




Apom beras dlm dua kaler (merah dan kuning)...sedap dimakan ngan nyior,...

Soft Fondant Cake - Hantaran perkahwinan

Assalam,..

Tadi ummi ada mengepost hantaran perkahwinan yg ummi bikin hari tu....ini plak adalah kek yg ditempah untuk dijadikan hantarannya....Tema kaler semestinyalah seperti tema kaler hantaran tersebut....Pink kaler lah.....
Berat kek ni lebih kurang dlm 3 kilos...ermmm berat jugaklah....apa2 pun bg sesiapa yg menginginkan kek seperti ini...silalah membuat tempahan di fb page ummi ; CiptaRasaUmmi ye...




Soft fondant Cake (theme : pink)
Chocolate moist cake with strawberry filling..

Hantaran Perkahwinan Saiful & Zurina (25 Dec 2011)

Lama sungguh tak mengupdate blog.....Sooorrrryyyy yg teramat....sibuk jugak kebelakangan ni....tapi apa2 pun ummi akan tetap mengepost story2 yg dah terlewat n terkini...

Kat bawah ni adalah tempahan hantaran perkahwinan yg ummi terima pd Dec tahaun lalu.....Tema kalernya pink...Hantaran drpd pihak lelaki (Saiful) kepada pihak perempuan (Zurina)....Tak terlewat lagilah Ummi nak ucapkan Selamat pengantin baru...Semoga berbahagia hingga ke hujung nyawa...



Beg tangan


Alat alat kecantikan


Kain pasang


Bekas buah


Bekas cincin


Bekas sireh junjung (sorry ummi terlupa plak nak ambik gambar sireh yg tlh digubah)


Kek (soft fondant kek yg dibikin sendiri oleh ummi...)

Thursday, December 1, 2011

Tempahan hantaran perkahwinan Ahmad Farhan vs Nurul Bazlaa

Assalam,...

Kali ni ummi nak postkan tempahan hantaran perkahwinan pulak ye...kan sekarang ni musim org kawin2...Tempahan ni adalah drpd anak sedara sepupu ummi sendiri iaitu Ahmad Farhan.Farhan ni kahwin ngan org dr Selangor.So Farhan memilih tema hantarannya iaitu merah,hitam dan putih.Jumlah keseluruhannya adalah tujuh bekas termasuk mas kahwin yg dijadikan bunga tangan.



Kasut dan hand bag



Minyak wangi dan jam tangan



Al-Quran



Telekung



Belanja hantaran dan rantai tangan



Galaxy tab



Sireh junjung dengan fresh flowers




Mas kahwin yg dijadikan bunga tangan


So....bagi sesiapa yg teringin nak tempah hantaran perkahwinan yg camgini atau yg lain patternnya ...ermmm silalah calling2 ummi atau ke fan page ummi : CiptaRasaUmmi ye....Harga bg tempahan hantaran boleh dirunding dan mengikut budget empunya tuan....

Kepada Ahmad Farhan dan Nurul Bazlaa,...Selamat Pengantin Baru dan terima kasih buat Farhan kerana sudi menempah hantaran dr ummi.



Tuesday, November 1, 2011

Hantaran akad nikah Syazwana

Assalam,..



Ni ordernya dtg dr kota kuala muda....siapa lagi...anak menakan ummi le....baru2 ni 29 Oct 2011 adalah hari akad nikah anak menakan ummi...so Syazwana minta ummi buatkan hantaran bekas cincin dan mas kahwin...Tema kalernya jugak merah putih...ermmm ramai sungggoh ye yg suka pakai tema kaler ni ye....
Bagi sesiapa yg ingin menempah hantaran perkahwinan / pertunangan,...sudi2lah kiranya contact ummi.....harga charge berpatutan dan mengikut kemampuan empunya diri....

Ordered from Anis - hantaran cupcakes

Assalam,...

Jumpa lagi ye,...Order dtgnya dr umah sebelah ummi aje....from Anis...Anis ni order 16 biji cupcakes untuk hantaran perkahwinan sahabatnya....Anis cakap buatlah apa2 jenis cupcake pun tak kisah,..janji temanya mau kaler merah putih...
So ummi buatkan vanilla cupcakes with blueberry filling...ermmm nyam2 sodap....






Vanilla cupcakes with blueberry fillings n with b/cream frosting


Dan inilah hasilnya hantaran 16 biji cupcakes with theme colours
Vanilla c/cakes with blueberry filling (hantaran) = RM45
Feel free to contact ummi : 0134693379 for orders...

Yanti order cupcakes drpd ummi la....



Assalam,...

Kali ni ordernya dtg dr teman lama ummi masa zaman kheja dulu2....Lama tak bersua akhirnya bersua jugak ..baguih jugak ye fb ni sebab dpt menjalinkan silatuahim yg lama terputus...


8 biji carrot c/cakes with cream cheese frosting


moist chocolate c/cakes with ganache frosting


total 16 biji (m size) cupcake = RM50

Order drpd Yanti ni adalah carrot c/cakes ngan moist choclate c/cakes...nak dibawa pulang ke Kelantan pada raya Deepaval baru2 ni...


Dan ini plak khas buat family ummi yg lama dah tak makan carrot cake....kalau camgini punya size ummi ambik ngan harga RM25 sahaja....
Feel free order from ummi ye....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails