Posts

I'M BACK...

Fuhh...almost 5 years ummi menyepi...kini ummi kembali...ingin kembali ngan gaya baru..cara baru..dan ilmu baru....ermm.lama sungguh no...
Dlm 5 tahun menyepi...byk perkara yg tlh berlaku dlm hidup ummi....umur makin bertambah...anak pun dah bertambah...Alhamdulillah syukur kpd Allah...
Alhamdulillah dgn adanya seorang suami..2 anak boboy & 2 anak gegirl yg semakin membesar dan meningkat remaja..hidup ummi ada masanya busy dan ada masanya agak relax hahaha....Ada satu satu perkara tu anak anak dpt membantu....
Sebenarnya byk benda yg ummi nak story dlm ni....nantikan ya...tp utk comeback ni..ummi nak hebahkan yg cinta kasih ummi ni masih wujud ya...
So...till we meet next post...ummi nak ucapkan

ASSALAMUALAIKUM SEMUA

Thanks again to Pn .Rozita.

Image
Assalam,...

Thanks again buat Pn Rozita,...neighbour sebelah umah ummi....ermmm apalagi masih menempah kuih daripada ummi.
Kali ni Pn.Ita  tempah 100 biji apom beras..yg dibawanya sebagai bekal utk bercuti baru2 ni...So bg yg suka makan apom yg camgini...mehlah tempah kat ummi...100 biji tak mahal,..ummi ambik dlm harga RM 36 sahaja....




Apom beras dlm dua kaler (merah dan kuning)...sedap dimakan ngan nyior,...

Soft Fondant Cake - Hantaran perkahwinan

Image
Assalam,..

Tadi ummi ada mengepost hantaran perkahwinan yg ummi bikin hari tu....ini plak adalah kek yg ditempah untuk dijadikan hantarannya....Tema kaler semestinyalah seperti tema kaler hantaran tersebut....Pink kaler lah.....
Berat kek ni lebih kurang dlm 3 kilos...ermmm berat jugaklah....apa2 pun bg sesiapa yg menginginkan kek seperti ini...silalah membuat tempahan di fb page ummi ; CiptaRasaUmmi ye...




Soft fondant Cake (theme : pink) Chocolate moist cake with strawberry filling..

Hantaran Perkahwinan Saiful & Zurina (25 Dec 2011)

Image
Lama sungguh tak mengupdate blog.....Sooorrrryyyy yg teramat....sibuk jugak kebelakangan ni....tapi apa2 pun ummi akan tetap mengepost story2 yg dah terlewat n terkini...

Kat bawah ni adalah tempahan hantaran perkahwinan yg ummi terima pd Dec tahaun lalu.....Tema kalernya pink...Hantaran drpd pihak lelaki (Saiful) kepada pihak perempuan (Zurina)....Tak terlewat lagilah Ummi nak ucapkan Selamat pengantin baru...Semoga berbahagia hingga ke hujung nyawa...



Beg tangan

Alat alat kecantikan

Kain pasang

Bekas buah

Bekas cincin

Bekas sireh junjung (sorry ummi terlupa plak nak ambik gambar sireh yg tlh digubah)

Kek (soft fondant kek yg dibikin sendiri oleh ummi...)

Tempahan hantaran perkahwinan Ahmad Farhan vs Nurul Bazlaa

Image
Assalam,...

Kali ni ummi nak postkan tempahan hantaran perkahwinan pulak ye...kan sekarang ni musim org kawin2...Tempahan ni adalah drpd anak sedara sepupu ummi sendiri iaitu Ahmad Farhan.Farhan ni kahwin ngan org dr Selangor.So Farhan memilih tema hantarannya iaitu merah,hitam dan putih.Jumlah keseluruhannya adalah tujuh bekas termasuk mas kahwin yg dijadikan bunga tangan.



Kasut dan hand bag


Minyak wangi dan jam tangan


Al-Quran


Telekung


Belanja hantaran dan rantai tangan


Galaxy tab


Sireh junjung dengan fresh flowers



Mas kahwin yg dijadikan bunga tangan

So....bagi sesiapa yg teringin nak tempah hantaran perkahwinan yg camgini atau yg lain patternnya ...ermmm silalah calling2 ummi atau ke fan page ummi : CiptaRasaUmmi ye....Harga bg tempahan hantaran boleh dirunding dan mengikut budget empunya tuan....
Kepada Ahmad Farhan dan Nurul Bazlaa,...Selamat Pengantin Baru dan terima kasih buat Farhan kerana sudi menempah hantaran dr ummi.


Hantaran akad nikah Syazwana

Image
Assalam,..



Ni ordernya dtg dr kota kuala muda....siapa lagi...anak menakan ummi le....baru2 ni 29 Oct 2011 adalah hari akad nikah anak menakan ummi...so Syazwana minta ummi buatkan hantaran bekas cincin dan mas kahwin...Tema kalernya jugak merah putih...ermmm ramai sungggoh ye yg suka pakai tema kaler ni ye....
Bagi sesiapa yg ingin menempah hantaran perkahwinan / pertunangan,...sudi2lah kiranya contact ummi.....harga charge berpatutan dan mengikut kemampuan empunya diri....

Ordered from Anis - hantaran cupcakes

Image
Assalam,...

Jumpa lagi ye,...Order dtgnya dr umah sebelah ummi aje....from Anis...Anis ni order 16 biji cupcakes untuk hantaran perkahwinan sahabatnya....Anis cakap buatlah apa2 jenis cupcake pun tak kisah,..janji temanya mau kaler merah putih...
So ummi buatkan vanilla cupcakes with blueberry filling...ermmm nyam2 sodap....






Vanilla cupcakes with blueberry fillings n with b/cream frosting

Dan inilah hasilnya hantaran 16 biji cupcakes with theme colours Vanilla c/cakes with blueberry filling (hantaran) = RM45 Feel free to contact ummi : 0134693379 for orders...