Islamic Widget

Followers

copy la..

Create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Tuesday, October 18, 2011

Repeat ordered from Pn Rozita,....


Assalam,...


Ni repeat ordered from Pn Rozita yg dok sebelah umah ummi aja.....Ordernya ialah apom mekar.....Sedap apom ni...bila makannya rasa mcm makan cake pun ado...boleh request nak kaler cam mana pun tak apa....



Apom mekar
50biji = RM15 shj...

Ummi's Polkadot in da house......


Assalam,...

Teringin pun ado.....tp malaih nak buat tp akhirnya berjaya jugak buat dan....terciptalah sudah ummi's polkadot....So dgn itu ummi's polkadot menjadi salah satu product baru buat CiptaRasaUmmi.....bagi sesiapa yg ingin mengorder.....sila2lah buka page ummi di fb ye:CiptaRasaUmmi.....

ummi's polkadot di CiptaRasaUmmi



Ummi sedia menerima tempahan apom polkadot dgn pelbagai perisa seperti blueberry,strawbwery,kiwi,orange,coklat atau any filling yg diingini.
sebiji =RM0.30
Boleh la p/m ke fb CiptaRasaUmmi/Ummi Aslina/calling2 ummi dgn no:0134693379 jika ingin membuat tempahan..



Polkadots with kiwi filling



Polkadots with blueberry filling



Wednesday, October 5, 2011

Buttercream cupcakes with purple theme....


Assalam,....


Last week kiranya pada tanggal 01 Okt 2011,..terlaksanalah sudah majlis pertunangan diantara anak menakan ummi Mohd Ramadhan ngan pasangannya Aqilah..Majlis berlansung di rumah Aqilah yg terletak di Permatang Tinggi,.Kepala Batas....
Jadi ummi ada sediakan gift cupcakes sebagai hantaran drpd pihak lelaki....12 biji chocolate moist cupcakes with buttercream ngan tema warnanya adalah ungu...





Chocolate moist cupcakes with buttercream frosting.
Purple theme
Buat Ramadhan dan Aqilah ,..Ummi ucapkan Selamat Bertunang..



Tuesday, October 4, 2011

Ordered from Pn Rozita Ahmad...


Assalam,..

Ummi terima order lagi drpd jiran sebelah umah ummi....Kali ni Pn Rozita order chocolate moist fondant cupcakes utk dihadiahkan sebagai hantaran buat sahabatnya....
Temanya adalah Hijau....So utk tak menghampakan order beliau ummi merealisasikan fondant cupcakes ni dgn seikhlas ikhlasnya.....agar nampak cantik dan sweet aja....



inilah hasilnya...hantaran fondant cupcakes yg bertemakan warna hijau....
Sebiji cupcake yg sebegini rupanya ummi charge ngan harga RM 5.5o shj....
So bg sesiapa yg ingin membuat tempahan...jgnlah segan2 pm ummi di fb / page ummi : CiptaRasaUmmi / call ummi di no tel: 013-4693379...
Last but not least...tqvm buat Pn Rozita yg byk support ummi ngan mengorder drpd ummi....
Nnti order lagi ye...



Monday, October 3, 2011

Ayam Masak Serai,....Chef Hanieliza punya resepi....


Assalam,..

Lama ummi tak mengupdate menu masakan ummi ye......Hari ni buat sekian kalinya ummi nak mempersembahkanlah menu lunch ummi hari ni w/pun sebenarnya ummi baru aja siapkanya...hehehe..masuk dapur lambat hari ni ye....
Resepi ni ummi ambik dr buku yg ummi baru sebulan ni beli...buku yg ditulis oleh Chef Hanieliza : 50 hidangan penambat selera.Resepi2 yg ada kat dalam ni semuanya easy2 belaka.....tak susah dan tak renyah (org kedah kata)....



Ayam masak Serai
Kat bawah ni resepinya seperti yg ditulis didlm buku tersebut

Bahan A:
1 kilo ayam yg dipotong kecil
6 btg serai yg dikrtuk
2 keping asam gelugor
1 sudu makan kunyit serbuk
minyak utk menggoreng
garam secukup rasa

Bahan B: (dikisar)
6 biji bawang merah
1 labu bawang besar
4 ulas bawang putih
15 tangkai cili kering

cara2nya:
Gaulkan ayam dgn garam dan kunyit.Gorengkan separuh masak.Angkat ayam dan tuskan minyaknya.
Tumiskan serai dan bahan B sehingga garing.
Masukkan ayam yg sudah digoreng tadi bersama2 dgn asam gelugor.
Kacau rata sehingga serai kering dan sambal nampak berminyak.
Sedia dihidang.

Sedap resepi ni....wangi bau serainya.Terima Kasihlah ye Chef Hanieliza,..Ummi Aslina mintak izin paste resepi kat sini....

Post dated birthday for Damia......


Assalam,...

Kesian kat Damia yg terpaksa sambut birthdaynya lambat dr tarikhnya...bukannya apa...birthday damia ni jatuh pada 31 August yg lalu...Memandangkan tarikh tu jatuh plak hari raya kedua...so teramatlah tak sempatnya ummi nak buat apa yg patut utk anak dara ummi ni.....jadi tertangguhla....Tambahan plak tahun ni ummi beraya di N9.....
Untuk tak nak menghampakan Damia yg berulang kali minta ummi buatkan kek birthday ,...ummi buatkan jugak...Lagi pun sebelum ni birthday abang2nya ummi yg buatkan kek diaorang....jadi tak adillah jika kat damia ummi tak buatkan.....




Kek chocolate moist with buttercream frosting and fondant decorating.
Damia mmg request nakkan kek yg ada princess...ni kiranya pilihan damialah...



Sessi pemotongan kek bersama sama ngan abang2.....
Happy damia ,..akhirnya ummi buatkan jugak kek princess yg berulang2 kali damia mintak buatkan....cuma kat sini ummi nak say sorrylah ye,...sebab sambut birtday damia a.k.a kakak lambat dari tarikh sebenarnya.....
HAPPY BIRTHDAY NUR DAMIA MAISARAH BT. KAMAN
Now u are 4 years old....


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails