Ummi pun nak try buat jugak lah...


Jumpa lagiiii...

Kali ni Ummi nak tunjuklah ye apa yg Ummi bikin untuk makan ptg tadi...Sebenaqnya lama dah Ummi nak buat tapi dok tertangguh2 la plak...Malas pun ada...Yg rajin masak utk lunch ...tu pun sbb nak kena makan...kalau tak makan..sakit plak nanti.Ummi bikin carrot cake dan topping cheese cream..Jiran Ummi dah try pun buat kek ni....Dah pandai pun dia...sedap plak tu..Ummi rasa Puan Rozita ni dah expert dah buat kek ni...Ummi baru nak try buat...Bila dah try buat,..rasanya sedap la jugak tp masih tak berpuas hati...rasa macam tak lulus lagi lah buat kek ni...Bukannya apa,..hari ni Ummi buat kek tu tak tarok kacang sbb tak ada...nak keluaq beli dah malas...pakai lah yg mana ada..Lps tu oven Ummi plak ada masalah teknikal skit....tu yg rasa macam tak syok je ....Tapi kalau nak makan tu boleh aja...sedap jugaklah....
Ummi jamu Mak,Ayah dan Angah Ummi makan masa tea time tadi...Ok le tu,.. kek tu habis gak sepinggan kan..
Oh ya sebelum lupa,...resepi ni Ummi ambik dari blog ni http://resepi.iluvislam.com..Kalau anda rasa teringin nak buat Ummi rasa kat blog Mat Gebu pun ada..Terima kasih la ya buat blog2 ni sbb kasi kongsi resepi ngan semua...Moga ilmu yg dikongsi memberi keberkatan kepada semua dan pemberi resepi tersebut....Cewahhh...bodek nampak...
Ok la...pic kat bawah ni hasil yg Ummi buat tadi....tak la secantik macam kat blog tersebut...janji ini adalah hasil air tangan Ummi.



Inilah rupanya Carrot cake hasil tgn Ummi...Ummi rasa Pn Rozita (jiran Ummi) buat lagi mengancam...



Nilah rupanya potongan cake tadi...

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Kerabu sardin pembuka selera..

Homemade mulberry kordial...

Petang tadi pekena pengat pisang..