Ye..ye.. dah jadi...



Bertemu lagi,

Hari ni Ummi ada try buat satu resepi baru..Ummi baru ja belajaq dari neighbour Ummi.Hari tu dia ada kasi kat Ummi utk rasa,..emm apa lagi Ummi pun tak lepas lah peluang mintak resepi kat dia...Dish ni memang sedap sgt..tambah2 plak anak2 Ummi plus husband Ummi pun suka bangat ngan dish ni...



Ni Ummi letak dlm clear glass,..barulah nampak isinya..dan menarik rupanya..

Nasib baik la neighbour Ummi ni tak kisah,..dia kasi resepi tu kat Ummi,...siap explain lagi camna nak buat ikut step by step....Terima kasih lah buat Pn.Rozita Ahmad di atas ilmu masak itu...Lain kali Ummi nak lagi...



Yang ni pulak,..Ummi letak isi rambutan dlmnya,..sebab fruit cocktail tu dah tak cukup.Nasib baik ada gak buah rambutan kat umah..

Ummi lupa plak nak tanya apa nama dish ni...tapi rasa2 mcm puding cocktail kot namanya...tapi puding cocktail ni berbeza drpd puding cocktail yg Ummi pernah rasa..Puding ni kalau anda nak tahu,...ada whipping cream kat dlm tu...eemmm..tu yg membuatkan puding ni sedap dan berbeza...Memang sesuai dimakan setelah di letakkan di dalam peti sejuk..Macam rasa makan ais krim aja...



Rupanya di dalam bekas yang besar..Emm delicious...

Awat????Anda terliuq ka???Emm kalau terliuq...jamu mata dah kot no...he..he..he..

Comments

  1. macamna nak buah..bg resepi..hihih:)
    sharing is luving..huhuh

    ReplyDelete
  2. waa..nk resipi boleh?

    jenguk2 lah blog saya k;)
    http://amarhaziq-ceritasaya.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. tq2..nanti Ummi postkan resepinya ye,..ni kena tanya dlu otai dia sebab Ummi baru ja belajaq dr dia..hehe..wait aaa....

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Petang tadi pekena pengat pisang..

Homemade mulberry kordial...

Kerabu sardin pembuka selera..