Lunch time...

Masak Lemak Kobis


Setelah masak...inilah rupanya.


Ikan Talapia Bakar Bercili...

Ahlan wasahlan....

Bertemu lagi kita hari ni...Hari ni hari Jumaat ....Cuaca kat tempat Ummi ni mendung ja hari ni...Ok le tu...tak rasa panas ja.....Mungkin tanda2 nak hujan ni...Kalau hujan pun tak pa la...Sejuk la skit....
Hari ni ,anak2 Ummi cuti weekend ...jadi kesemuanya ada di rumah...Semalam pikiaq punya pikiaq nak masak apa ya utk hari Jumaat...Last2 anak Ummi yg no 2 (Danish) tu request kat Ummi suroh buat ikan bakaq...emm ok gak tu...tambah plak mkn ngnan masak lemak kobis...pergh terangkat...mmg kena la menu tu....Jadi,...Ummi pun laksanakanlah request tu.....Faris request buat sambal sardin.....hari tu dah mkn sardin,...hari ni pun nak mkn sardin lagi...tp apa2 pun utk tak menghampakan permintaan anak2 Ummi...Ummi buat la jugak sambal tu....ni mmg favourite Faris...dia mmg tak jemu ngan sardin...
Memandangkan hari ni hari cuti anak2 Ummi,....Ummi dah plan dan dah buat dah pun cream caramel utk dessert hari ni...Anak2 Ummi mmg suka mkn desert,..tak kira jenis camna desert tu....Seronok la depa...mkn sedap...tak pa..janji anak2 Ummi mau mkn..
Nanti Ummi akan post kan ropa cream caramel ngan resepi dia sekali ya...mana nak tau sahabat2 blog Ummi bleh mencubanya....
ok...kita jumpa lagi..

Comments

Popular posts from this blog

Kerabu sardin pembuka selera..

Homemade mulberry kordial...

Petang tadi pekena pengat pisang..