Lunch for today...


Salam semua....

Ummi sesaja ja nak kongsi menu lunch Ummi hari ni.....ahak..ahak..Ummi ni nak share aje ye..bukan nak tayang2 tau...almaklumlah ,..Ummi ni kan fulltime housewife..dah menjadi rutin kena memasak setiap hari...jadi menu2 ni kira bahan utk blog Ummi lah ye...
Tak sehebat Chef Wan di tv tapi bolehlah hebatnya di rumah sendiri..hehehe...menunya simple aja utk hari ni...kalau yg mmg terra memasak,..rasanya pejam mata pun boleh masak menu ni...hahaha.....lawak ja..mana ada org masak tutup mata kan...
Jeng..jeng...jeng..Ummi hidangkan menu lunch tadi.....


Goreng tumis sweet peas ngan leak
Bahan2nya:satu peket sweet peas,satu batang leak (dihiris),2 ulas bwg merah dan 1 ulas bwg putih (dihiris),2 biji telur,sedikit garam
Cara2nya:Mulakan dgn membuat telur hancur dan lepas itu tumiskan bwg merah ngan bwg putih yg di hiris sehingga agak2 layu.Kemudian masuk sweet peas dan batang leak yg tlh diris..Goreng jgn sampai layu..agak2 aja..Last baru masukkan garam..


Sambal tumis sotong getah..
Ermm favourite Ummi ni..lagi pedas lagi syiok....Makan ngan nasi panas..ltk skit kicap manis kipas udang...pergh terangkat...


Ayam masak kicap
Hari tu Ummi ada ltk resepinya kat blog ni....simple aja tp menyelerakan dan membuka selera anak2...Mmg pun selera anak2 Ummi ni...Salah satu favourite menu Faris,Danish and Damia...Pasti tak ditolak makan nasi kalau ada menu ni..

Comments

Popular posts from this blog

Kerabu sardin pembuka selera..

Homemade mulberry kordial...

Petang tadi pekena pengat pisang..