Islamic Widget

Followers

copy la..

Create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Friday, January 28, 2011

Breakfast ngan sandwich telur....


Assalam,...yuhuuu..

Lama sungguh tak update blog...ni yg boleh Ummi mengupdate pun sebab hari ni tak lah busy bebenor....tambah2 hari ni hari cuti weekend anak2.....
Utk pengetahuan semua ye,,...sebenarnya byk gak entry Ummi yg tertunggak...gambar dah diambil tp tak sompet nak mengupdatenya....fuhhh....lotih gak jadik housewife ni ye......
Entry ni ,..Ummi nak kasi tau lah ye apa yg Ummi mkn masa breakfast tadi ngan anak2.....Kami makan...sandwich telooorrrr....ermmmm delicious....


Ni hah,...sandwich telur yg Ummi bikin breakfast tadi......mmg sedappp...(tak malu puji sendiri hehe)



Nak ke resepinya.....malu la plak nak ltk..sbb mudah dan enteng ja nak buatnya...tp utk nak memenuhkan entry ni...Ummi kasilah ye...

Bahan2nya:(utk sorang makan)

4 biji telur - dibuat telur hancur (Ummi pakai butter tuk hancurkannya dlm kuali)
mayonis (ikut suka nak berapa byk)
serbuk lada sulah
skit garam
sos cili
sos thousand island
hirisan timun
hirisan tomato
daun salad
2 kpg roti yg dibakar...(satu bantal roti boleh dibuat sandwich ngan 4 biji telur hancur tadi)

Caranya:
Telur hancur tadi digaul bersama ngan mayonis,lada sulah dan skit garam.Setelah tu hiaskan roti yg dibakar tadi ngan hirisan timun,tomato dan daun salad.Lepas tu baru ltk telur tadi dan ltkkan sos cili dan sos thousand island.last but not least potong menyerong roti tadi...Siap dimakan...

1 comment:

  1. Senang nye... Dan ianya amat sedap... Terima kasih kerana sudi berkongsi resepi... =D

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails