Tercapai sudah.....(Basic cupcakes deco class)..


Assalam kengkawan...

Wah2....dah lama sunggoh ummi tak mengupdate blog kesayangan ummi ni.....Malas bin lazy selalu aja mai kat ummi ni...malampau dah ummi ni.....Dah la nak bikin blog ni dulu.punyalah susah...ermm tup2 nak buat malas plak....SEMANGGGAATTTT ummi...ya...lepas ni ummi akan mengrajinkan diri utk mengupdatekan blog ummi ni ye....hihihihi...
Apa cerita hari ni....YAAA,...ummi nak cerita pasal hari sabtu baru2 ni...09/04/11....Pada tanggal ni,..ummi telah berjaya merealisasikan impian ummi utk attend class yg berkaitan ngan cake,baking dan decorating ni....
Dah lama tau ummi nak attend class macam ni.....Akhirnya,..tak disangka2 setelah sekian lama tak berjumpa dan terpisah (cewah2),...ex-schoolmate ummi dulu telah menganjurkan class ni...Apalagi ...tak mau ketinggalanlah ummi....
Member ummi ni dah boleh dah dipnggil sifu dah ni....bikin cake,..ambik tempahan cake....cake2 yg semua beliau bikin...ermmm sedappp dan cantik2 belaka...Tak caya ka....Kalau tak caya cer bukak blog ni....http://cuitcutecakes.blogspot.com..Nama tuan empunya blog and sifu class ni ialah Puan Yusniza Yahaya...
Berbalik pasal class tu,...ermm insyaAllah akan ummi mempraktiskan lagi utk menajamkan lagi skill yg dipelajari dan kalau boleh mahu mengambil tempahan kalau sesiapa yg sudi menempah...tp apa2pun bagi ummi try buat dulu...kasi2 mkn dulu...baru boleh ambik tempahan....itulah apa yg dipesan oleh sifu ummi ni...hehehehe....
Cer kengkawan semua layanlah gambor2 kat bawah ni ye.....By the way thanks a lot la kat member ummi yg attend class ni gak sebab...ada tag gambor ni kat ummi....ummi share gambor ni ye Pn Shaqirah..


Ya akhirnya...ummi berjaya jugak ...



masa ni ummi dah gak terlewat daripada org lain....takutt giler ...takut tak leh catchup..tp akhirnya dgn semangat waja ummi berjaya jugak ligan member yg lain....hihihih



time ni tgh khusyuk bikin rose,...ermmm bukan senang ooo....apa pun ummi nak try practise lagi...


ni lah antara hasil roses yg ummi dan member2 bikin....ummi punya rose...selalu nak jadi rose kampung aja..tp sifu kata ok gak...but need more practise..."practise make perfect'



semua yg hadir pada class hari tu...



ha.....inilah sifu ummi pada hari tu.....Pn Yusniza Yahaya....voque kan....



hasil tgn kesemua peserta pada hari tu...(nampak tak ummi punya...Aslina punya la)



inilah hasil tgn ummi...



wah2....snap dari dekat...



yg ni antara favourite deco ummi selain drpd rose deco....tak sangka ye...ummi dah pandai buat dah clown atas cupcake....hehehe....puji dirila plak...(terlebih sudah)


Last but not least...tqvm buat sifu a.k.a sahabat lama ummi di atas tunjuk ajar....ummi mmg enjoy sesgt pada hari tu...and i'm still looking forward for ur next class.....tunnggguuuu..ummi mesti marrii punya..

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Kerabu sardin pembuka selera..

Homemade mulberry kordial...

Petang tadi pekena pengat pisang..