Ha..ha...jadi ke cake ummi camni...

Assalam semua...

Ahad baru2 ni ummi ada didatangi tetamu yg dah lama ummi tak jumpa....Nasib baiklah diaorang inform awal2 nak mai umah ummi...apalagi mlm sebelum kedatangan diaorang ni...ummi dah bersiap sedialah buat kek....Nasib baik bhn 2 nak buat kek tu mmg dah ada di umah dan bhn2 utk mendecokan kek pun masih ada balance lagi...jd tak yahlah bersusah payah ummi menapak ke kedai plak....
Hari tu ummi buat kek yg simple aja ...kek coklat biasa aja...memandangkan bhn yg digunakan tu ja yg ada....Deco menggunakan buttercream ni kiranya 1st time la ummi try....sebelum2 ni ummi byk gunakan coklat ganache aja....haha...cantik ke....jadi ke...betul ke...apa yg ummi buat ni....tp apa2 pun kek ni sudah pun haaabiisss di makan...kiranya jadik lah ye...hehehe...
Jom kita layan pics chocalate cake ummi....




Chocolate Cake with buttercream topping.Ltk skit chocalate rice kat atas tu...



view rose buds deco dr dekat...



view Chocalate Cake slice...

Comments

  1. kalu u all nk tau,my family n i la yg dtg umah ummi ahd yg lalu..memg sdp sgt kek ummi buat..thanks a lot coz sudi buat kek 2 untuk my family n i..

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum Ummi,

    CAntik kek ini...pandai mendeco kek ya.

    ReplyDelete
  3. orangees's diaries: ya tepat sekali.....n thanks for the visiting...kalau mai lagi ummi jamu yg lain plak...
    Nuridah:nur pun apa kurangnya....blog yg penuh ngan kuih2,dish2,cakes yg sedappp...tq for the compliment...

    ReplyDelete
  4. WAHHH DH MAKIN HEBAT K.AS SKRG EK....
    NK MTK RESIPI BUTTER CREAME BOLE?

    ReplyDelete
  5. boleh,..nanti kak as message kat mawar ye...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Petang tadi pekena pengat pisang..

Homemade mulberry kordial...

Kerabu sardin pembuka selera..