Slice carrot cake ordered from Pn Rozita....


Assalam,...

Ni ummi nak ceritalah berita yg amat ummi nanti2kan.....hari Jumaat baru2 ni...neighbour ummi ada order carrot cake .Katanya nak di bawa buat majlis reunion sekolahnya....Amat berbesarlah hati ummi ni bila mendapat tempahan...bukannya apa..ni tempahan yg pertama plak...dan ummi mmg berangan2 utk memulakan bznes camni...ermmm slow2 dulu2 ye..
Sememangnya buat pengetahuan semua...dolu2...masa ummi masih kerja lagi,..ummi ada gak ambik tempahan cake..tp cake yg simple2 aja...kek coklat kukus aja..itu pun member mak ummi yg ordered....Selain tu,..ummi ni ada gak ambik tempahan buat hantaran perkahwinan...Dah byk dah yg ummi buat tp yelah kann...masa tuh mana ada nak ingat adanya blog...tak lah kepingin dan teringin nak ambik pic...tp sekarang rasa rugi la plak...huhuhu...kalau tidak akan ummi ltkkan dlm blog ni hehehe...By the way...jgn risau...ummi akan memulakannya......dan korang2.....ummi sedia jugak menerima tempahan hantaran ye...
Berbalik pd cerita neighbour ummi ni...dia nak ummi buatkan cake tu dlm bentuk slice2.....so senang la nnti member dia nak makan..tak yah susah2 nak potong2 plak.....betoi jugak kan..easy to serve n easy to eat..hehehe...






Slice carrot cake with cream cheese frosting....
Sorry lah ye Pn Rozita..nampak sememeh n tak kemas potongan cake ni...bukannya apa..carrot cake ni susah skit bila nak dipotong sbb adanya buah dan nuts...lain kali akan ummi improvekan lagi...Practise will make perfect..

Comments

Popular posts from this blog

Kerabu sardin pembuka selera..

Homemade mulberry kordial...

Petang tadi pekena pengat pisang..