Blended orange cake pilihan hati...


Assalam,..

Ni ummi nak ltk n3 hari khamis hari tu...hihihi....masih dok tersimpan...kekdg malas gak nak mengupdate blog ni..ttp ummi masih sayangkan blog ni...maka ngan itu kena lah mengrajinkan diri...
Hari khamis hari tu ummi adakan cerita pasal carrot cake yg diorder oleh Zu kan.....jadi tak seronoklah plak blk umah mak tak bawa buah tgn...so ummi rajinkan diri ni menerailah satu simple cake...semmgnya simple dan mudah..tambahan plak mak ngan ayah ummi ni tak suka mkn cake yg ada cream2 ni...Ummi try bake blended orange cake...Ya Allah...punyalah senang...bhn2nya plak mudah plak tu....tak payah nak susah payah nak beli brg kat kedai....
Rasa cake ni pun sodaapppp.....bolehla buat2 slalu...


Blended orange cake yg baru keluaq dr oven...ermm masih panas2 lagi..
Resepinya ummi ambik dr blog HaSue...mintak share resepi ya HaSue...tq for the resepi...



rupa teksturnya......harum baunya...



blended orange cake yg dipotong2 slice.....sedapppp

Comments

Popular posts from this blog

Petang tadi pekena pengat pisang..

Homemade mulberry kordial...

Kerabu sardin pembuka selera..