Oh kek alunan kasihku...

Assalam,....

Jumpa lagi ye...hari ni...tak semena2..teringin la plak nak try kek baru ni....namanya kek alunan kasih.....
Bahan2nya memang tersedia ada kat umah ni...resepinya simple aja..tp bagi ummi agak renyah lah skit..kerna nak kena main ngan serbuk koko.....
Buat punya buat...mengikut resepi yg tersedia....mmg betullah...dan menjadi.Bakorlah kek tu...Oklah jadi kek tu....Sedapp rasanya sebab ada 3 perisa yg ummi ltk kat dlm kek tu...Taapppiiii...sorry ye buat neighbour2 ummi yg ummi kasik kek ni....huhuhu...ummi refer blk kat resepinya....mmg betul stepnya cuma step yg last tu kiranya ummi dah silap...sooorrrryyyyy...ummi terletak gak serbuk koko kat atas tu....sepatutnya tak yah...keknya mmg sedap dimakan ttp akan terasa sedikit kepahitan koko kat atas kek tu....
Ini kira 1st time ummi buat....so lain kali ...ummi akan refer betul2 resepinya...hua..hua...malu pun ada nih...dah kasi kek tu baru terperasan kesalahannya....
Cer semua tgk kek kat bwh ni...cantik kan..tp ada sikit silap...tp kek ni masih sedap dimakan ye...hehehe




Kek ni ummi ltk tiga perasa....warna putih tu rasanya vanilla,warna kemerahan tu rasanya strawbery dan warna keunguan tu rasanya blueberry....
Thanks ye buat CMG...kongsi resepi...tersilap skit je..kalau buat betul2 mesti cantik cam kek CMG kan..

Comments

Popular posts from this blog

Kerabu sardin pembuka selera..

Homemade mulberry kordial...

Petang tadi pekena pengat pisang..