Semalam bikin....


Salam blogging...

Tahap kerajinan Ummi dok mai dah ni....rasa cam nak try ja mcm2 resepi yg dok ada dlm internet dan rasanya dah nak jadi senarai menunggu utk ditrykan..hehehe...camlah Ummi ni terra sangat...tp tak salahkan Ummi mencuba....
Ummi ni bila dah mula menerai....nak try aja.....sampai kekadang tu Ummi buatkan sesuatu juadah tu...tak habiss....Sebenaqnya nak ceritalahkan...semalam Ummi ada buat kek batik....atau sesetengah org tu panggil kek jawa....Ummi pakai resepi yg Mak Ummi selalu bikin cuma kali ni Ummi buat perubahan ngan cara menyusun biskut2nya...Ummi tgk dari blog2 kengkawan....ermmm tak sangka cantik gak ye....lepas tu Ummi taruk plak coklat frosting kat atas kek tu....perghhh...rasanya penuh berkrim ngan coklat tuh....Itupun En Hubby Ummi masih komen ,...katanya...coklat tak berapa byk sgt...tp bagi ummi kali ini kek batik yg Ummi bikin ni lebih coklatnya...dan lembab2 plak tu kalau dikeluarkan dr peti sejuk....
Dulu,.Ummi tak berapa suka gak ngan kek batik ni....tapi setelah di make over oleh Ummi...ermm rasanya kek ni dah masuk dlm senarai feveret Ummi.Meh kita layanlah ye pic2nya...nak rasa?... try buat sendiri ye..hehehe.....



Sorrylah ye...gambaq tak berapa cantikk.....
Lihatlah susunan biskutnya...lain dari yg pernah Ummi buatkan dulu....tersusun..mcm kek lapis la plak...Kalau nak resepinya bolehlah korek kat sini ye....

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Kerabu sardin pembuka selera..

Homemade mulberry kordial...

Petang tadi pekena pengat pisang..