Ummi start baking......


Salam sahabat2 Ummi,....

Jumpa lagi ye....Ah hari ni rajinnya Ummi...rajin berbaking la plak...lama dah nak menerai resepi2 yg ummi belek dr blog2 member...Bagus jugak ye kalau rajin berblogwalking...menambahkan rakan dan ilmu...mcm Ummi ni suka la bangat kalau blogwalking blog2 yg ada banyak gambaq masak2..
Hari ni Ummi menerai la buat Green carpet cake...Mudah sangat..tambah2 kalau yg jenis kukus mengukus...lagi la Ummi suka nak buat...senang dan semua suka..En Hubby plak mmg suka kalau makan kek yg dikukus drpd ya dibakar.Katanya..kek kukus ni lagi lembut dan agak basah2..berbeza ngan kek yg dibakar,..kelihatan kering sedikit...Ummi dah pernah buat kek2 yg dibakar...tak dilayan..hampeh....
Resepi Green carpet cake ni ,..Ummi ambik dari blog cik puan ni..(dayang_jack).Terima kasih ye..kerna kongsi2 resepi ni...lain kali nak la try resepi lain plak...boleh ka...Puan Dayang..
Nak tengok hasil Ummi....layannnnn kat bawah ni..






Inilah Green Carpet Cake versi Ummi
Kalau nak cuba....try la buka link blog Puan Dayang ye...ntah Ummi malas plak nak taip resepinya...sorry ye..
Selamat mencuba dan selamat menjamu selera.

Comments

  1. Rajin ye...eynda tak pernah lagi nak buat kek atau biskut :-p

    ReplyDelete
  2. eynda:ala ina pun copy2 aja..saja try2...tak sangka jadi plak...
    shima:dah jd surirumah,..kena rajin le..

    ReplyDelete
  3. salam kak..
    best jugek kek karpet ni wat bebelang cam ni :)
    tak penah buat lg, bile2 bolehlah try..

    ReplyDelete
  4. ummi,
    hubby hang sepesen mcm aku
    cake lover..ada geng nihh...hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Petang tadi pekena pengat pisang..

Homemade mulberry kordial...

Kerabu sardin pembuka selera..