Kerja..kerja..kerja...tak habis2 ngan kerja...


Salam semua...

Kembali Ummi di sini...di sini...Hari ni awal la plak Ummi update blog..mau taknya...kheja2 kat umah ni dah beres...termasuklah bab main masak2...hehehe.....Danish dah pi sekolah...cuma nak tunggu Faris la plak balik dr sekolah....Ptg hantaq Faris pi sekolah plak...ermmmm...macam tu lah rutin harian seorang Ummi yg tak bekerja ni....Ni pun kira kerja la jugak kan...Jgn ingat housewife ni tak busy...byk masa lepak la....masa tidoq la....jgn...jgn...Jadi housewife la kerja paling byk...Dok di umah ,kerja tak habis2 sampai la ke malam ..Sebelum tidoq malam pun masih ada kerja....Cuma...housewife ni boleh arrange dan manage time utk buat kerja...Bagi Ummi plak...hari2 Ummi mesti manage setiap kerja tu...masa bila nak basuh kain...sapu sampah...masak...dan macam2 lagi...Kena ada timeline tau....jgn ingat kerja kat ofis aja ada dateline...kerja di rumah pakai timeline lagi...hehehe....
Hari ni Ummi finish kerja utk separuh hari ni lbh awal...Masak pun Ummi dah siap pukul 9.30am tadi....hahaha.....Syiok ooo....dah leh rest sekejap...Ummi masak yg simple 2 aja...Ummi buat Gulai Ikan Sembilang,Ikan Masak Tauchu ngan Buncis Goreng Telur......jadilah kan menu utk lunch sampai dinner hari ni....Yg pastinya...En Hubby blk kerja dpt makan....ye...



Gulai Ikan Sembilang


Ikan Masak Tauchu

Ala resepi2nya mudah aja..Ummi rasa ummi pernah dah kot ltk resepi masak tauchu ni...Utk gulai plak ...buat cam kita buat kari ikan biasa cuma tambahkan daun kesom ngan bunga kantan aja..sebab gulai ikan sembilang mmg kena ltk benda tu ..baru sedap..

Comments

Popular posts from this blog

Kerabu sardin pembuka selera..

Homemade mulberry kordial...

Petang tadi pekena pengat pisang..