Majlis Berendoi - Kota Kuala Muda ,Sungai Petani (15 Okt 2010)



Assalamualaikum sahabat2 blog Ummi..

Ermmm...dah lama tak bersiaran kan?....Rasa2nya dah lbh kurang 2 minggu...Ntah la..sejak2 kebelakangan ni...malas sunnggoh Ummi nak mengupdate blog Ummi...Nak kata tak ada cerita...tp hari2 mesti ada cerita yg berbeza ..Malas ni dah menghasut Ummi ni..tu yg tak mo nak update blog ni...
Kita lupakan lah kes diatas tu...Ni Ummi nak ceritalah hujung minggu baru2 ni...Hujung minggu lps Ummi blk ke umah Kak Ipar Ummi utk menyambut majlis berendoi buat cucu sulungnya...Jadi,..Ummi pun tak mau lah pi ke sana dgn tgn kosong...at least bawak la apa yg patut kan...kan itu adat org melayu ....mesti bawa buah tgn kalau kita melawat sesiapa pun...Dah tahu kata nak kenduri kan,...jadi Ummi pun sediakan lah muffin koko utk diberi kpd tetamu yg berendoi tu...Ala Ummi buat pun muffin yg simple aja...bolehlah dgn cara Ummi yg tak pernah pun masuk class cake..hehehe....
Ummi buat koko muffin ...lps tu ltk plak cream cheese kat atas tu sebagai toppingnya...Kasi kat depa...so boleh la pack2 dlm packing palstik...
Nak lagi syok mai kita layan gambaq2 kat bawah ni...



Inilah sumbangan Ummi buat Kak Ipar Ummi utk majlis berendoi..Ummi buat lbh kurang 100pcs...



Inilah Che Muhammad Haziq Fitri..cucu sulung Kakak Ipar Ummi..Kiranya Majlis ni mmg majlis dialah..



Buai yg direka khas buat Haziq...



Ummi Haziq yg masih dlm pantang...



Baba Haziq setia menghayun Haziq sepanjang majlis berlansung...



Antara tetamu2 yg hadir dan menjayakan majlis...

Comments

Popular posts from this blog

Petang tadi pekena pengat pisang..

Homemade mulberry kordial...

Kerabu sardin pembuka selera..